AI-ul nu creează, doar remixează. Designul autentic înseamnă viziune, strategie și explorare – lucruri pe care tehnologia nu le poate înlocui. Folosit corect, este o unealtă. Folosit greșit, este o capcană.
AI-ul nu creează, doar remixează. Designul autentic înseamnă viziune, strategie și explorare – lucruri pe care tehnologia nu le poate înlocui. Folosit corect, este o unealtă. Folosit greșit, este o capcană.
Memorabil, usor de individualizat intre competitori si placut ca sonoritate – acestea sunt principalele criterii pe care stim cu totii ca trebuie sa le respecte un nume de brand.
Brandurile actuale sunt flexibile, agile și se adaptează ușor nevoilor consumatorului modern. Asta pentru că știu să-și evalueze corect statusul și să ia deciziile corecte, cu gândul la viitorul business-ului.
Fie că business-ul tău este un start-up în creștere sau trecut recent printr-un proces de branding rapid de tip sprint, următorul pas este să faci demersurile necesare pentru înregistrarea și protejarea acestuia pe teritoriul unde activează.
Fac parte din generația care și-a început drumul maturității într-un moment crucial din istoria noastră modernă.
Revista Capital a organizat joi, 22 iunie, Gala Top 100 Femei de Succes, ediția 2023, eveniment dedicat celebrării rezultatelor remarcabile obținute de personalitățile nominalizate.
Ultimele luni au deschis o nouă lume pentru anumite categorii de consumatori, de la a naviga mai mult în mediul web și interacționa cu brandurile preferate până la prima comandă online plasată sau oferire de feedback online.
În lumea complexă și dinamică a designului grafic și brandingului, primul rebranding al unei companii reprezintă o călătorie unică, atât pentru echipa de design, cât și pentru clienți.
Peter L Phillips, un veteran al designului contemporan, folosește în cartea sa – Creating the perfect design brief – o comparație- metaforă extrem de sugestivă pentru a ilustra contextul în care designul și designerii sunt văzuți de către clienți.
Industria de retail trece prin transformări majore în ultimii ani, datorate digitalizării și accelerării e-commerce, modificărilor în obiceiurile de cumpărare și preferințele consumatorilor, precum și fenomenelor sociale, culturale, politice și economice care o influențează nemijlocit.
În zilele noastre, brandurile trăiesc sub presiunea fantastică de a crește constant cantitatea de conținut, de a utiliza multiple canale, de la bloguri, websites pană la social media și multe altele care abia s-au născut.
Este o sintagmă pe care noi, la Brandfusion, o folosim adesea pentru a descrie ce facem. Însă în domeniul nostru, al brandingului, aprecierea valorii și impactului muncii este poate cel mai dificil lucru de realizat.
Astăzi, consumatorii sunt conectati zilnic, își împart atenția între cel puțin doua device-uri, și au acces la orice tip de informație.
Este evident ca social media a schimbat modul in care comunica si interactioneaza consumatorii cu brandurile. Oricine isi poate spune parerea despre un brand, produs sau serviciu, pe blogul personal, pe Facebook sau oriunde doreste
În cadrul ceremoniei care a avut loc pe data de 22 martie la Londra, au fost anunțați câștigătorii celei de-a 14-a ediții a competiției internaționale Transform Awards Europe
Într-un interviu acordat IQads, am răspuns la câteva întrebări despre trendurile în branding.
Inca dinainte sa stiu ce inseamna design-ul grafic am fost captivat de formele literelor si de expresivitatea lor.
Într-o lume în care totul se schimbă cu o viteză fulgerătoare, moștenirea unui brand oferă consumatorilor stabilitate. Cu cât ne îndreptăm mai mult spre o lume digitală și virtuală, cu atât crește mai mult nostalgia vremurilor când lucrurile păreau mai simple, mai palpabile.
Designul circular în branding integrează principiile economiei circulare pentru a reduce risipa și a maximiza valoarea pe termen lung. Aceasta abordare presupune utilizarea materialelor regenerabile, reciclarea și optimizarea resurselor, având un impact pozitiv atât asupra mediului, cât și asupra relației brandului cu consumatorii.
Schimbarea numelui reflectă viziunea diviziei de tehnologie de a-și dedica portofoliul de servicii soluțiilor eCommerce și de a deveni partenerul în transformarea digitală pentru toate tipurile de afaceri
Oricât de mult am încerca, nu putem fi niciodată suficient de bine pregătiți pentru a înfrunta o criză. Unul dintre principalele motive ar fi acela că orice criză vine la pachet cu multe incertitudini și schimbări greu, dacă nu chiar imposibil, de anticipat.
Aniversând al 20-lea an al său, REBRAND 100® Global Awards, primul și cel mai respectat program global de recunoaștere a transformărilor de brand eficiente, și-a anunțat la începutul lunii martie câștigătorii ediției din 2024.
Lucrurile deosebite care ies la lumină, sunt creația unor oameni extraordinari. Astăzi, omul zilei este Andrei Dobre, Online Brand Manager
Lucrurile deosebite care ies la lumină, sunt creația unor oameni extraordinari. Astăzi, omul zilei este Stefan Ferencz, Brand Design Director
Tehnologia dezvoltată în ultimii 30 de ani a dus la creșterea productivității, a ofertei de produse și servicii, la înlăturarea barierelor dintre țări.
Fie ca vorbim de B2C sau B2B, marketingul prin continut poate fi o modalitate extraordinara de a obtine clienti si a fideliza clientii existenti.
In branding, schimbarea este un concept cu care operam destul de des, in special cand vorbim de procese de rebranding si redescoperire de brand.
Designul de ambalaj nu este un exercițiu artistic personal și nu se face de dragul actului creativ. El este un instrument ce trebuie să susțină brandul, atributele sale, și strategia de business gândită anterior.
Identitatea vizuală răspunde unor întrebări pe care clienții și consumatorii și le pun despre un business sau despre un produs
Namingul este unul dintre cele mai dificile părți într-un proces de rebranding atât pentru companie, cât și pentru consultanții de brand.
Brandul însă este activul care, gestionat eficient, își apreciază valoarea în timp. Ia-ti răgaz pentru un moment de reflecție asupra viitorului brandului tău.
Spre deosebire de alți vectori, produsul este cel care poate transmite într-o formă mai concretă ideea brandului.
Ne întoarcem cu mulți ani în urmă și vedem că muzica a urmat un traseu simplu: artiștii o creau, fanii se bucurau de ea. Mergeam la concerte. Nu găseam mereu casete cu noile albume.
Confruntându-se cu necesitatea de a naviga prin complexitatea realității de business actuale, brandurile trebuie să îmbrățișeze o abordare strategică, autentică și inovatoare.
Oamenii iubesc sa mearga la cumparaturi. Shopping inseamna mai mult decat nevoia de a umple camara cu multe bunatati. Unii cauta noutate si inspiratie, altii ...
Pentru că inspirația vine din cele mai variate surse și, mai ales, de la oameni diferiți, ne-am gândit să creăm seria Lucruri care ne plac.
Exista o multime de indicatori care se pot urmari si raporta in vederea identificarii rezultatelor actiunilor de content marketing efectuate de un brand. Fiind insa multe date si informatii specifice, ele trebuie filtrate si interpretate corespunzator, tinand cont de obiectivele stabilite si intr-un limbaj accesibil celui/celei careia i se vor prezenta aceste rezultate.
L-am invitat pe colegul nostru Ștefan Ferencz, Brand Design Director, să ne împărtășească câteva gânduri despre ce înseamnă participarea și câștigarea la o astfel de competiție...
Atractia instantanee pe care brandurile o poarta cu sine se datoreaza in mare parte povestii din spatele lor. Ce inseamna aceasta poveste in Social Media?
Noii consumatori, generația Millennials și, în special, generația Z care îi urmează, au crescut într-o lume în care diferențele dintre offline și online sunt aproape insesizabile. Pentru ei nu mai există o barieră între lumea digitală și lumea fizică. Li se pare natural, poate chiar obligatoriu ca experiența din online să se continue în offline și invers.
După ce în partea I a acestui articol am aflat ce defineşte generatia Millennials, care sunt aşteptările acestora şi relaţiile pe care le definesc cu brandurile, vom prezenta în continuare 6 bune practici identificate de noi la nivel de design de ambalaj destinat milenialilor.
Un singur secol a fost suficient pentru a transforma radical conceptul de bere: s-a facut astfel tranziția de la berea produsă local, de mici fabrici de bere, cu sau fără o multitudine de ingrediente...
Noutatea adusă de mediul online faţă de orice alt tip de media este aceea că oferă acces rapid la milioane de consumatori din zone geografice diferite.
Lucrurile deosebite care ies la lumină, sunt creația unor oameni extraordinari. Astăzi, omul zilei este Elena Dumitru, Brand Designer
De fiecare dată când sunt pus în situația de a explica cu ce mă ocup ca designer grafic într-o agenție specializată în branding, sunt îndată etichetat ca un om creativ, talentat și cu o latură artistică dezvoltată.
In orice proces de rebranding organizational, un moment deosebit de important este cel in care stabilim pozitionarea noului brand
După câștigarea aurului la Transform Awards Europe 2023 cu proiectul Adams Supplements, suntem bucuroși să aflăm că 4 dintre identitățile dezvoltate de noi recent figurează în LogoLounge Book, ediția cu numărul 14.
Lucrurile deosebite care ies la lumină, sunt creația unor oameni extraordinari. Astăzi, omul zilei este Ruxandra Trică, Senior Brand Consultant.
Millennials, cunoscuţi şi ca generaţia Y, sunt cei care au revoluţionat lumea business-ului şi implicit a brandingului. Au atitudini și valori diferite și pun totul sub semnul întrebării. Ei sunt generația DE CE.
Procesul de branding presupune schimbare. Este despre un nou mod de a te arăta lumii, de a relaționa cu cei din jur sau de a face lucrurile.
În cartea sa Predictably irrational, Dan Ariely povestește despre un fenomen pe care îl vedem edificator în ce privește relația antreprenorilor români cu brandurile lor și greutatea acestora în a face o schimbare.
Lucrurile deosebite care ies la lumină, sunt creația unor oameni extraordinari. Astăzi, omul zilei este Adrian Boc Digital Brand Manager
Dacă un business ar fi o persoană, brandul său ar fi personalitatea, iar hainele stilul. Deci cum te menții actual într-o lume în continuă schimbare...
Într-o lume marcată de schimburile economice, companiile care se lasă conduse de o cauză mai presus decât rezultatele financiare, sunt "rara avis".
Brandurile implica din ce in ce mai mult consumatorul in crearea povestilor lor. De la crearea de continut relevant pana la o intreaga experienta interactiva cu brandul. Un fel de poveste spusa prietenilor. Adica noua.
Importanța brandului a crescut în ultimii ani în România, chiar dacă vorbim de o istorie relativ recentă a mediului de business privat.
Persoanele născute după anul 1980, cunoscute ca millennials, sunt o generație tânără ce a crescut într-o lume în care Internetul a devenit o parte importantă din viața lor.
Lucrurile deosebite care ies la lumină, sunt creația unor oameni extraordinari. Astăzi, omul zilei este Oana Raitmaer, Financial & Logistics
Provocarea brandurilor este să găsească modalităţi de a folosi mediul digital pentru a-şi pune în valoare autenticitatea lor.
Promisiunea brandului este, poate, cea mai folosită sintagmă în branding, întrebuințată de toți consultanții de brand și ambiguă pentru cei mai mulți clienți.
Cand spunem luna mai spunem Cannes. In fiecare an, pe covorul rosu al legendarului Festival de Film de la Cannes intalnim cele mai admirate branduri de lux ale momentului.
Jonah Berger, profesor de marketing de la renumita şcoală de business Wharton School spunea că “Virality isn’t born, it’s made”. Altfel spus, niciun brand nu se naşte cu capacitatea de a viraliza şi că marketingul viral poate fi gândit, planificat şi pus în practică de orice brand.
Imaginează-ți că brandul tău participă zilnic la un raliu, a cărui miză este câștigarea atenției consumatorului.
Ca brandul tău să se transforme într-o mașinărie bine pusă la punct, care să ofere business-ului un avantaj competitiv, trebuie doar să știi pe ce butoane să apeși.
Lucrurile deosebite care ies la lumină, sunt creația unor oameni extraordinari. Astăzi, omul zilei este Oanna Turtă, Senior Brand Designer
În prezent, când majoritatea platformelor sociale au opțiunea de 'pagina de business', inevitabil îți pui problema dacă ai nevoie și de un website.
Dacă eşti la primul tău startup, cu siguranţă că noţiunea de branding te poate intimida, mai ales dacă nu ai avut până acum ocazia să parcurgi un astfel de proces.