Adrian Boc, Digital Brand Manager

Știm că uneori este greu să explicăm celor din mediul exterior job-ului nostru, cu ce ne ocupăm. Cum i-ai explica mamei tale ce faci, în doar câteva cuvinte?
Rolul meu este să facilitez proiectele digitale, fie că vorbim de dezvoltarea de websites (și arhitectura lor), de interfețe de aplicații, newslettere sau doar de proiecte punctuale de web design și UI/UX. Lucrez îndeaproape atât cu designeri și strategi, cât și cu dezvoltatori și încerc să asigur o legătură cât mai fluidă între cele 2 lumi ușor diferite, pentru a ne asigura că suntem cu toții pe aceași linie și că ne atingem obiectivele propuse. În paralel cu asta, fac cu plăcere brand research și particip constant la sesiuni de brainstorming în proiecte de branding și brand naming.

Cum ar arăta un proiect digital de succes pentru tine?
Ca să fie de succes, un proiect digital ar trebui gândit temeinic (cu utilizatorul final mereu în minte), livrat la timp și executat astfel încât, ideal, să nu aibă nici un bug major post-lansare.

Suntem curioși să aflăm cum ai ajuns să faci job-ul acesta. A fost întâmplarea sau chemarea? Care a fost factorul declanșator?
Mi-am dorit mereu să lucrez într-un domeniu care să combine tehnologia cu creativitatea. Având părinți ingineri în telecomunicații, am fost pasionat și expus de mic la tehnologie de tot felul (telefoane mobile, calculatoare, radioamatorism, etc.). În paralel cu asta, mi-a plăcut mereu modul în care aceste tipuri de produse tech (cât și automobilele), sunt gândite pentru diferite categorii de audiență și toate astea se reflectă în modul în care sunt comunicate, denumite și lansate pe piață. De la asta până la a dori să lucrez în branding a fost un simplu pas, înlesnit și de șansa primită în urmă cu 8 ani, de a lucra în echipa Brandfusion, unde continui zi de zi să învăț să fac branding cu impact :).

Ca brand manager, cum te influențează job-ul în alte ipostaze ale vieții? Ți-a schimbat perspectiva în vreun fel?
Sunt foarte atent la tehnologia, brandurile și campaniile din jurul meu. Îmi place mereu să descopăr lucruri, informații și branduri noi și să văd ce pot învăța și prelua bun de la ele și cum ne schimbă și ne influențează viața de zi cu zi.

Povestește-ne cum se desfășoară o zi la job
Încep ziua aproape mereu discutând cu colegii proiecte, planificări și idei. Apoi, lucrez fie pe cont propriu, fie alături de echipele de design și de dezvoltare pentru realizarea proiectelor digitale și de branding. Printre astfel de runde de lucru, se ivesc des research-uri, brainstorming-uri, prezentări sau workshop-uri cu clienții. Încerc pe cât posibil să aloc zilnic un timp special de learning, oricât de scurt și nu neapărat direct relevant pe brandingul digital.

Visezi să lucrezi la un proiect ideal?
Nu știu dacă există așa ceva, dar mi-ar plăcea ca din fiecare proiect digital să iasă noi posibilități de dezvoltare a brandului și a business-ului, astfel încât mereu, atât noi, cât și clientul să avem în minte - what’s next?

Cum îți imaginezi tehnologia peste 10 ani?
Cred că mult mai integrată în viața noastră, că vom vrea sau nu vom vrea. Mult mai accesibilă și ușor de folosit de către oricine. Conceptele de smart home, mobilitate autonomă, wearables sau AR&VR vor începe să fie la ordinea zilei precum sunt azi smartphone-urile sau televizoarele.

Înțelegem că-ți place mult sportul. Ai unul preferat?
Îmi place mult să joc baschet cu prietenii mei, dar fotbalul este pe primul loc ca sport vizionat și încerc să nu ratez nici un meci din Champions League. Pe plan local țin cu Universitatea Craiova (dar rar mai ajung la un meci de-al lor) și internațional cu Paris Saint-Germain (unde sper să ajung la un meci de-al lor la un moment dat).

Suntem curioși cum ți-ai organiza viața pe o insulă pustie. Care ar fi cele 5 obiecte pe care le-ai lua cu tine acolo?
Mi-aș lua o trusă de scule, un aprinzător de foc, o stație radio, un generator electric manual și niște semințe. Asta în speranța că ar fi o insulă pustie primitoare, unde aș găsi ușor apă potabilă și hrană, măcar în primele zile.

Am petrecut multe momente deosebite în echipa noastră. Îți aduci aminte de unul în mod special?
Aș zice că este o multitudine de momente comune, dar care au creat o amintire deosebită. Mai exact, desele adunări complete pe terasă noastră la un grătar, cu ocazia diferitelor aniversări sau celebrări. Chiar și când le-am organizat la subsol (datorită frigului sau ploii), au fost la fel de plăcute.

Există ceva ce ai vrea să se afle despre tine și nu ai avut ocazia să ne spui?
Momentan încerc să finalizez o casă la care am tot meșterit în ultimii 2 ani, după multiple runde de învățare, lipsă meșteri și blocaje stoc materiale. Sper să mă mut în ea cât de curând.

Munca remote, mai ales în job-ul tău, nu mai este de mult o utopie. Ai un loc preferat unde ți-ar plăcea să lucrezi remote?
Mi-ar plăcea să lucrez de oriunde la fel de eficient și să am mobilitate tehnologică, cât să nu fiu ținut într-un singur loc. Cu cât e mai aproape de un loc în natură și mai departe de trafic, cu atât mai bine.

Care este lucrul de care ești cel mai mândru?
Sunt mândru că am rămas la fel de curios precum atunci când eram mic și îmi pot urma pasiunea și foamea de informație în ceea ce fac zi de zi.

Construim soluții pentru
contexte diverse de business

Vezi procesul nostru